9 decembrie 2011

Modificarile de culoare ale unghiei


O unghie sanatoasa este de culoarea rozalie dreapta, lucioasa, avand semiluna de la baza unghiei de culoarea alba si de latime variabila.
Striatiile verticale nu indica intotdeauna o problema decat in cazul in care sunt foarte pronuntate. Exista defecte ereditare sau din nastere (ingrosarea unghiei, umflaturi, diferite defecte de cresterea si pozitionare).
  


Culorile care se coreleaza cu afectiunile organismului:

*Rosu – indica o disfunctionalitate la nivelul inimii, la nivelul sangelui sau al circulatiei arteriale.
*Albastrui – indica o slaba circulatie periferica (afectiuni pulmonare, pneumonie)
*Albicioase – indica marirea numarului de leucocite in sange si poate fi un semn de leucemie, dar in general indica afectiuni ale splinei sau ficatului si rinichiilor.
*Galbui – afectiuni hepatice, digestive si cerebrale, daca apar doar pe degetul aratator si mijlociu la fumatori poate fi cauza nicotinei deoarece nicotina are roulul de a ingalbeni unghiile .
*Punctele albe de pe unghii –  indica lipsa de calciu sau zinc,  punctele pot aparea cand circulatia periferica este mai inceata sau pot fi cauzate lovituri. 
*Despicaturile  – sunt semne pe unghie care duc cu gandul la vascularizarea slaba a unghiei si la nevoia de lichid a organismului. 


Sanatatea unghiei este corelata direct si cu coloratul palmei si a linilor din palma.

^Daca unghia  si palma au o culoare albicioasa, atunci e vorba de anemie.
^Daca palma e rosie iar unghiile au diferite deformari sau prezinta semne de inrosire este vorba de afectiuni ale inimii.
^Daca in palma sunt vizibile vene si vase de sange iar unghia are culoare palida sau albastruie este vorba de o problema pulmonara.

Un comentariu:

  1. mdaa sper s castig astazi ceva bani la pariuri sportive live sa-mi pot trata unghiiile. am puncte albe si sunt si despicate...credeam ca e normal pana a fi citit articolul...

    RăspundețiȘtergere