22 mai 2011

Infectiile Unghiilor - Onicomicoza

Multi oameni au unghiile de la picioare ingrosate sau decolorate .Aproximativ 50% din aceste unghii anormale sunt cauzate de o infectie fungica a patului unghial , a matricei sau a unghiei .Din punct de vedere medical acest tip de infectie se numeste onicomicoza. Infectiile unghiilor afecteaza pana la 3% din populatie , in special in tarile dezvoltate si sunt mai predispusi barbatii decat femeile , mai frecvent dupa varsta de 40 de ani .

Cauzele frecvente ale infectiilor sau ciupercilor unghiale sunt :

- incaltaminte stramta care preseaza degetele de la picioare intr-un mediu cald si umed .
Acest mediu este perfect pentru dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor .
-traumele minore ale unghiilor pot permite invazia unei ciuperci .
-baile comune precum strandurile pot expune picioarele la infectii .
- o scadere a sistemului imunitar . (diabeticii sunt predispusi ).Nu toate unghiile ingrosate sau decolorate indica o infectie fungică. Exista alte boli care pot duce la exfolierea unghiilor , unghiile ingrosate sau decolorate precum : psoriazis, eczema sau lichenul plan. Este important ca aceste infecţii fungice ale unghiilor sa fie diagnosticate corect, deoarece tratamentul este costisitor si de lungă durată.

In cazul in care aveti o suspiciune referitoare la unghiile dvs, apelati la medicul dermatolog pentru  un diagnostic corect si tratament medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu